Ahogy ígértük, íme második versenyzőnk: Bástya!
Bástyát akkor még Zsömi néven mentették a biztos halál elől. A vadnak titulált kutya életéért, szó szerint versenyt futottak az idővel… na lássuk ezt a vérebet! 

Június 12-e, este 11 óra. “Indulás, reggel fejszével kivégzik a kutyát” -Hova megyünk? -Kikhez? -Munkába reggel beérek? Hangzott el pár kérdés, amire szinte idő sem volt választ adni, már úton is voltak Budapestről, Somogy megyébe, egészen pontosan Porrog településre. Ki buliból, ki az ágyából, ki pedig még munkából…Az esethez egyébként a Civil Állatvédők- Csurgó csapata kért segítséget. Igen. Későre járt. És akkor mi van?? -gondolták- A viszonylag hosszú út alatt, instant egyezkedés a hatóságokkal, helyi állatvédőkkel.. A szurkolók körülbelül hajnali 2 óra körül érkeztek meg a helyszínre, ahol rendőrök és a civilek várták őket. Rövid idő után kijött a kutya gazdájának nem nevezhető nő, a kivégzést illetően annyit tudott hozzáfűzni, hogy: “a kutya vad”. Hajnali 2:30 körül járhatunk. Sötét volt, és már távolról érezni lehetett a bűzt, amit a nyakba nőtt lánc okozott. Ahogy közelítettek a kutyához, szöges ellentéte történt az elmondottaknak. Bástya, (ahogy egy videón is látszik) szinte könyörgött, hogy segítsenek neki. A galériában láthattok majd pár képet, amiből kifolyólag nem csodálkozhatna az ember ha valóban vad lett volna a kutya. Ugyanis etető, és itató edénye csak száraz falevelekkel volt tele! “Na gyerünk! Menjünk innen, mostmár minden rendben lesz…“ mondták a kutyusnak, miközben leszedték a láncról. A kutya ezek után egy hang nélkül ment be a szállító ketrecbe, majd Budapestig pihent. A fiúk és a lányok pedig, egy kisebb rendőrségen eltöltött idő után lehúzott ablakkal utaztak, Bástya rohadó nyakának szaga miatt. 🙂 Mint mindig, a Murmuczok Állatgyógyászati Centrum vette kezelésbe az újabb ártatlan lelket. Bástya a műtét után pár nappal, Vaníliával is találkozott. Emlékeztek? Ugyanaz a sors várt mind a kettőjükre. A biztos halál egy lánc végén. A sorsuk ugyanaz lett, bár vett némi fordulatot a drukkereknek köszönhetően! 

Bástya, csak úgy mint Vanília, gazdához költözött!! No de nem ment ám egyedül. Bitang egy bull típusú kutya társaságában kezdte meg új életét, aki a Forte Kutyaiskola védence volt. Ez a kutya valakinek csak egy felesleges szemét volt. Új családjának pedig a szeme fénye! Nézzétek meg pár képben Bástya álomútját! 🙏🏻❤️ 

Minden STYLEANDDIRT termék vásárlással támogatod a szervezet munkáját!
Szurkolók az állatokért termékeket az alábbi linken tudsz rendelni!
https://styleanddirt.com/199-szurkolok-az-allatokert

TÁMOGATÁS!
Szurkolók az állatokért szervezet adomány számla adatok:
OTP Bank SWIFT: OTPVHUHB
Számlaszám: 11711065-21449424-0000 0000
IBAN: HU40 1171106521449424 0000 00000
PayPal: info@szurkolokazallatokert.hu

486 megtekintés, 3 megtekintés ma