Ha a jók becsukják a szemüket, elszabadul a gonoszság…

 … Majdnem napra pontosan 2 éve hangzott el a mondat Nagycserkeszen. Több száz ember gyűlt össze a focidrukkerek felhívására, és nagyjából 2 ezer ember követte az élő közvetítést az interneten keresztül.

„Ha nektek is elegetek van az állatkínzásból, akkor tartsatok velünk az első, és az azt követő demonstrációkra. Ha nektek is elegetek van abból, hogy az állatoknak nincsenek jogaik, mert egyszerűen tárgyként kezeli őket a hazai jogrendszer, akkor tartsatok velünk az első, és az azt követő demonstrációkra. Ha nektek is elegetek van a tehetetlen dühből, amit a képernyő előtt éreztek, akkor tartsatok velünk az első, és az azt követő demonstrációkra”  

–  Így szólt a felhívás. 

Fülöpöt csont soványan találták meg az állatvédők, feje pedig hatalmasra duzzadt, a nyakára szorult kötél végett. Ezeket a láncokat/köteleket/drótokat általában kölyökkorban teszik a kutyák nyakára, majd ahogy nőnek, mit sem foglalkozva gyarapodó méretükkel, a kutya nyaka szinte rá nő a láncra.  Vagy mondhatjuk úgy is, hogy a lánc nő bele a kutya nyakába. Fülöp borzasztó állapotban volt. A nyakizmokat, és az ereket átvágó kötél okozta a nyirokrendszer elzáródását, aminek következtében hatalmasra duzzadt a feje. Fülöpért megtettek mindent, de 2017. 06. 07-én elhunyt. Sok kérdés merül fel ilyenkor a jó érzésű emberekben.

Példátlan összefogás volt, nem csak Fülöp miatt, hanem az összes megkínzott, rossz körülmények között tartott kutyáért! Civilek, egyesületek, állatszerető emberek, focidrukkerek csapódtak egy nagy tömeggé, és vonultak Fülöp, igen mondjuk ki gyilkosai háza elé! A házat rendőrök védték kordonokkal. Érdekes nem?  Fülöp „gazdái” a kutya orvosi költségének megtérítése mellett, 8-8 hónap letöltendő börtönbüntetést kaptak!

Adományozási számla adatok
OTP Bank SWIFT: OTPVHUHB
Számlaszám: 11711065-21449424-0000-0000
IBAN: HU40 11711065-21449424-0000-00000

 

477 megtekintés, 12 megtekintés ma

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét